سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تیز فهمی و پرخوری گرد هم نیایند . [امام علی علیه السلام]
 
شنبه 89 اردیبهشت 25 , ساعت 12:56 عصر

 

 دانشمندان توانستند سلول‌های بنیادی را به طور مصنوعی رشد دهند که قادر به حس کردن صدا هستند.این کشف جدید می‌تواند راه را برای درمان ناشنوایی هموار کند.

 دانشمندان توانستند با انجام تحقیقات طولانی مدت سلول‌های حساس مویی را به طور مجدد تولید کنند که می‌تواند لرزش‌های صدا را به سیگنال های عصبی تبدیل کند.شاید این کشف جدید بتواند به یافتن یک روش درمانی جدید برای ناشنوایی تبدیل شده و به این ترتیب میلیون ها نفر را از نعمت شنیدن برخوردار کند.
انسان‌ها به طور طبیعی با 30 هزار سلول مویی در هر گوش به دنیا می‌آید.
زمانی که این سلول‌ها آسیب می‌بینند ، برای مثال در معرض صدای بسیار بلند قرار می‌گیرند یا گوش انسان دچار جراحت می‌شود، شنوایی انسان ممکن است به طور کامل از بین برود.
آسیب رسیدن به سلول‌های مویی می‌تواند روی حس تعادل انسان نیز تاثیر منفی گذاشته و باعث سرگیجه شود.
تولید دوباره سلول‌های حساس مویی همواره در تحقیقات مرتبط با درمان ناشنوایی مورد توجه دانشمندان قرار داشت و به نتیجه رسیدن این هدف حاصل ده سال تلاش دانشمندان کالیفرنیایی است.
یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه استنفورد و با رهبری پروفسور استفان هلر توانستند سلول‌های بنیادی موش را طوری برنامه ریزی کنند که سلول‌های مویی تولید کند.
تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد این سلول‌ها مانند سلول‌های مویی گوش به صدا پاسخ می‌دهند و سیگنال‌های مکانیکی را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کنند.
کارشناسان امیدوارند این سلول‌ها، ابزارهای تحقیقاتی با ارزشی را برای مطالعه شنوایی و ناشنوایی بر پایه مولکولی فراهم کنند.
دکتر رالف هولم محقق بیوپزشکی در این باره گفت: این امکان وجود دارد که روزی با کمک سلول‌های بنیادی شنوایی انسان‌ها را دوباره بازگردند و میلیون‌ها انسان محروم را از نعمت شنیدن بهره مند کرد.
دیوید کوری استاد دانشگاه هاروارد در بوستون در این باره گفت: این کشف جدید امیدهای زیادی را برای تولید دوباره سلول‌های مویی فراهم کرده است. البته ممکن است تا رسیدن به هدف 10 سال یا بیش‌تر زمان لازم باشد، اما با کمک این نوآوری جدید امیدها برای درمان ناشنوایی زیاد است.
تلگراف ، 13 می



لیست کل یادداشت های این وبلاگ